امروز: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

پرداخت وام ودیعه مسکن با سود کمتر

مسکن تاریخ انتشار: ۰۳/۱۲/۰۶ بدون نظر  

اندازه فونت    
پرداخت وام ودیعه مسکن با سود کمتر

آوای تجارت : با اینکه تورم مسکن و اجاره‌بها از ابتدای امسال آهنگ رشد کندی داشته اما به‌خاطر ثبت تورم بالا در سال‌های اخیر، نرخ تورم بخش مسکن بالاتر از تورم عمومی، هزینه آن در سبد هزینه‌ای خانوار را بالا برده است.

در جدیدترین آمار از شاخص تورم که مرکز آمار آن را منتشر کرده است، تورم سالانه مسکن و اجاره‌بها برابر 40.8 درصد و بالاتر از نرخ تورم عمومی (30 درصد) است.

عدد شاخص در بهمن‌ماه به 294.1 رسیده است. این عدد به چه معناست؟ در محاسبات مرکز آمار یک «سال پایه» تعیین می‌شود و عدد شاخص در این سال 100 است. عدد سال پایه در آمارهای مرکز آمار 1400 است. بنابراین، عدد شاخص بهمن‌ماه از عدد سال پایه کم می‌شود تا میزان افزایش هزینه‌ها در این مدت زمان مشخص شود.

با این فرمول، عدد شاخص بهمن‌ماه در حوزه اجاره، 294 است. 100 از این عدد کم می‌شود و عدد 194 به دست می‌آید که به معنای افزایش 194 درصدی هزینه اجاره‌ها، در این 35 ماه است. به عبارتی در 35 ماه گذشته، میزان هزینه‌ای که خانوارها برای اجاره مسکن داشته‌اند 194 درصد رشد کرده است! عددی نجومی و سه رقمی که نشان از وضعیت وخیم ساختار اجاره‌نشینی در ایران دارد.

با اینکه تورم مسکن و اجاره‌بها از ابتدای امسال آهنگ رشد کندی داشته اما به‌خاطر ثبت تورم بالا در سال‌های اخیر، نرخ تورم بخش مسکن بالاتر از تورم عمومی، هزینه آن در سبد هزینه‌ای خانوار را بالا برده است. دولت برای کاهش فشار تورمی مسکن و اجاره‌بها بخصوص برای اقشار آسیب‌پذیر، دو بسته سیاستی جدید را در حال تدوین دارد. این دو بسته تولید و تأمین مسکن حمایت از مستأجران را مورد نظر دارد. حبیب‌اله ‌طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، تنوع‌بخشی به پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن و همچنین پرداخت تسهیلات با نرخ سود ترجیحی به مستأجران را مهم‌ترین محور برنامه جدید برای ساماندهی بخش مسکن عنوان کرد. طاهرخانی به این موضوع اشاره کرد که در حال حاضر تسهیلات مسکن و دسترسی به آن محدود به ساخت است اما در همین بخش نیز تنوع در پرداخت نداریم. به گفته معاون مسکن و ساختمان؛ انبوه‌سازان، سازندگان بخش خصوصی و سایر سازندگان تمایل دارند وام با مدت زمان بازپرداخت کوتاه‌تر دریافت کنند. بیشتر انبوه‌سازان به وام با دوره بازپرداخت 20 ساله نیازی ندارند در عوض خواسته آنان افزایش تسهیلات با دوره بازپرداخت کوتاه‌تر است. از طرف دیگر، با کاهش دوره بازپرداخت، حجم پرداخت تسهیلات بیشتر می‌شود.

طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان و شهرسازی درباره تدوین و طراحی پرداخت تسهیلات با زمان بازپرداخت میان‌مدت (حدود 5 سال) گفت: «بیشتر تسهیلات پرداختی به بخش مسکن، بخش ساخت را دربرمی‌گیرد به همین دلیل برای خرید، مدت‌هاست طرح جدیدی در پرداخت تسهیلات ارائه نشده است. بانک‌ها نیز از تنوع‌بخشی در پرداخت تسهیلات مسکن استقبال کرده‌اند. با این شرایط، بسته جدیدی با بانک مرکزی توافق شده است که بر اساس آن تنوع‌دهی به بخش تسهیلات مسکن در دستورکار قرار خواهد گرفت.»

 

 

منبع:تابناک

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه